انواع آزادی و آزادی شخصی و آزادی عمومی از دیدگاه اسلام درس اندیشه اسلامی (۱) پودمان دروس عمومی
انواع آزادی و آزادی شخصی و آزادی عمومی از دیدگاه اسلام درس اندیشه اسلامی (۱) پودمان دروس عمومی با فرمت ورد و قابل ویرایش در 24 صفحه
انواع آزادی و آزادی شخصی و آزادی عمومی از دیدگاه اسلام درس اندیشه اسلامی (۱) تحقیق آماده پودمان علمی کاربردی می باشد که توسط پژوهش سرای فرهنگیان – مدیران فردا طراحی و تدوین گردیده است و بسیار کامل و شامل کلیه موارد مورد نیاز در یک تحقیق پودمان علمی کاربردی است.تحقیق آماده انواع آزادی و آزادی شخصی و آزادی عمومی از دیدگاه اسلام درس اندیشه اسلامی (۱) شامل بخش های زیر است :
1. مقدمه
2. سوابق تحقیق
3. متن تحقیق
4. نتیجه گیری
5. پیشنهادات
6. منابع و ماخذ
بخشی از تحقیق آماده انواع آزادی و آزادی شخصی و آزادی عمومی از دیدگاه اسلام درس اندیشه اسلامی (۱) را مشاهده می کنیم .
مقدمه
آزادی از واژهها و مقولههایی است که توصیفها و تجویزهای گوناگونی درباره آن صورت گرفته است. مکاتب فکری و مذاهب آسمانی درباره آن دیدگاهها و آرای خود را بیان کردهاند. از آنجا که این آرا و اندیشهها بر اساس مبانی نظری خاصی ارائه شده شاهد اختلاف نظرهای زیادی درباره آزادی هستیم.
اسلام نیز درباره آزادی دیدگاههای ویژهای ارائه کرده است. بررسی این دیدگاهها با رویکردهای متعددی امکانپذیر است که مراجعه به متون اصلی اسلامی و آرا و اندیشههای متفکران مسلمان از مهمترین این رویکردها محسوب میشوند. بدیهی است رویکرد اول، هر چند مشکلتر است، از اهمیت بیشتری برخوردار است. نظام جمهوری اسلامی در ایران ضمن آنکه یکی از شعارها و آرمانهای اصیل خود را «آزادی» معرفی کرد، زمینه طرح دیدگاههای مختلفی را درباره آزادی و دیدگاههای اسلام در اینباره را فراهم نمود. از آغاز شکلگیری نظام اسلامی تا کنون، به دلیل اوضاع خاص سیاسی ـ اجتماعی و نیز ماهیت خاص این نظام، قرائتهای مختلفی از آزادی ارائه شده است. در یک تقسیمبندی کلی میتوان این قرائتها را به قرائتهای درون دینی و برون دینی تقسیم کرد. در این مقاله، از رهیافت درون دینی برای تبیین مفهوم آزادی استفاده میشود. بیتردید با مراجعه به قرآن میتوان به داوری صحیحی دست یافت، ضمن آن که صحّت و سقم دیدگاههای دیگر را نیز بررسی کرد.
بدون هیچ شک و تردیدی انسان در اسلام آزاد است، حتی در اساسیترین مطلب یعنی تشرف به دین. ولی آزادی تنها صفت انسان نیست. به اصطلاح دیگر همه چیز انسان در آزادی خلاصه نمیشود بلکه ابعاد دیگری هم دارد که باید بدان ها پاسخ گوید.
سوابق تحقیق
در غرب پس از رنسانس تا کنون یعنی در حدود 4 قرن گذشته حرکت به این سمت بوده که مؤلفههای دیگر انسان را پاک کنند و فقط آزادی را برای انسان باقی بگذارند. این یک ادعا نیست. به عنوان مثال ژان پل ساتر (متوفی دهه 1980) انسان را تنها با آزادی معرفی میکند و بدین جهت حتی منکر وجود خدا میشود، چرا که خداوند را محدود کننده آزادی انسان میداند! و نیچه (متوفی 1900) نیز درست همین ادعا را دارد و معتقد است مسیحیت انسان را له کرده است و انسان برای تبدیل شدن به فرا انسان و رفتن به فراسوی نیک و بد، باید خدا، اخلاق و ارزش ها را کنار بگذارد.
اما در اسلام در کنار آزادی انسان، چیزهای دیگری هم داریم. یکی امر قدسی و فرا انسانی «عقل» است که همه ما در آن شریکیم. این عقل بسیاری از «آزادیهای نامعقول» را محدود میکند و لازم الاتباع است. امر دیگری که آزادی را محدود میکند وحی است و این دو نعمت بزرگ را خداوند به انسان عنایت فرموده است. پس فرامین خدا میتوانند آزادی را محدود کنند، چرا که خداوند در دیدگاه اسلامی، ما فوق آزادی است و اساساً اوست که انسان را در این عالم آزاد آفریده و فرمود: «إِنّا هَدَیْناهُ السَّبیلَ إِمّا شاکِرًا وَ إِمّا کَفُورًا» و اوست که نعمت اختیار و انتخاب را به انسان کرامت فرموده است. همین خداوند خالق انسان و آزادی او، در درون انسان و بیرون او، پیامبرانی را مبعوث کرده تا انسان آزاد را هدایت و راهنمایی کنند و آزادی، اختیار و انتخاب او را با فرامین این دو «نبی» درونی و بیرونی قید زده است. برخی واژه آزادی را با هرزگی، افسار گسیختگی و هرج و مرج برابر میدانند و هنگام بحث از آزادی، ذهن آنها، پیش از هر چیز، متوجه آزادی جنسی و بیبندوباری میشود. این طرز تفکر احتمالاً ناشی از وضعیت اجتماعی جوامع غربی است. این افراد به گمان این که آزادی نیز، ره آورد غرب است، آزادی و بیبندوباری را یکسان میبینند. حال آن که از برخی برداشتهای سطحی که بگذریم، مراد از آزادی، آزادی درونی و بیرونی، سیاسی و فکری با تمامی ابعاد آن است و بدین مفهوم، انبیاء بزرگ ترین پیام آوران آزادی در دوران خود بودهاند. ممکن است جامعهای غرق در فساد و بیبندوباری باشد، اما فاقد آزادی باشد. بر عکس نیز ممکن است جامعهای آزاد، به طور نسبی، سالم و مقید به قیود اخلاقی باشد. پس طبیعی است که در اندیشه اسلامی، آزادی سیاسی همراه با پایبندی به قیود اخلاقی، مورد نظر است.
مفهوم آزادی از جمله مباحث بسیار مهم و مطرح در بحث آزادی است. تا کنون برداشتهای متعددی از آزادی صورت گرفته است. این واژه از جمله واژگانی است که اندیشمندان و نظریه پردازان تعابیر و برداشتهای مختلفی از آن ارائه دادهاند. هر چند که این تعابیر مختلف است، از طرفی دارای مفهوم واحد و مشترکی هستند. این مفهومِ واحد مشترک، بر اساس تحلیل مفهومی آزادی و تحلیل عناصر ومؤلفههای آن به دست میآید.
برای دانلود تحقیق آماده انواع آزادی و آزادی شخصی و آزادی عمومی از دیدگاه اسلام درس اندیشه اسلامی (۱) از این قسمت اقدام کنید.