اقدام پژوهی تغذیه در دوره ابتدایی: آموزش نقش حیاتی ید در رژیم غذایی به دانش آموزانم

اقدام پژوهی تغذیه سالم

اقدام پژوهی تغذیه سالم در  دوره ابتدایی با موضوع چگونه توانستم نقش حیاتی ید را در رژیم غذایی به دانش آموزانم آموزش دهم

انک فایل پژوهشی معلمان تخصصی ترین گروه موجود در اینترنت مقاله های اقدام پژوهی خود را به بهترین شکل ممکن ارائه می دهد.در این مورد هم دانلود اقدام  پژوهی معلم ابتدایی   سعی شده است با رعات آخرین دستورالعمل های تدوین فایلی کاربردی برای اهداف پژوهشی فرهنگیان گرامی ارائه نماید . امید واریم دانلود این فایل بتواند نیازها و اهدافتان از خرید و دانلود آن را بر آورده سازد . همکاران ما در پشتیبانی سایت مشتاقانه منتظر دریافت نقطه نظرات , پیشنهادات و انتقادات شما در مورد این فایل میباشند.

همانطور که می دانید درباره اقدام پژوهی باید به مطالب مهمی توجه نماییم به این موضوع دقت بفرمایید :

ید یکی از عناصر کمیاب است، به طوری که از نظر فراوانی در پوسته زمین رتبه شصت و یکمین را در بین عناصر دارد. بدن انسان حاوی 20 تا 50 میلی گرم ید می باشد که حدود 8 میلی گرم آن در غده تیروئید وجود دارد. از آنجایی که غده تیروئید تنها 2/0 درصد وزن بدن انسان را تشکیل می دهد، بنابراین این مقدار ید می بایستی به صورت فشرده در غده مذکور جای گرفته باشد. اهمیت عنصر «ید» به علت ضروری بودن آن در ساخت هورمونهای تیروئید است که برای رشد و تکامل و تنظیم سوخت و ساز مهره داران لازم هستند. در حقیقت ید تنها عنصر کمیابی است که در ساختمان یک هورمون به کار می رود.در اوایل قرن نوزدهم برای اولین بار وجود ید در بدن حیوانات نشان داده شد و در مطالعات بعدی میزان آن در منابع غذایی و آب آشامیدنی تعیین گردید. بالاخره دانشمندی به نام Chatin در مطالعات خود به این نتیجه رسید که اگرچه این عنصر به طور گسترده ای در طبیعت انتشار یافته است، ولی در بعضی از نواحی که با شیوع موارد گواتر روبه رو هستند، میزان ید در خاک آن مناطق نسبتا کم است. بدین ترتیب گواتر به عنوان یک بیماری ناشی از کمبود ید پذیرفته شد. در ادامه تحقیقات، عنصر ید در تیروکسین (هورمون مترشحه از تیروئید) کشف شد. ید به میزان کمتری نیز در غدد بزاقی و معده وجود دارد. تمام سلولها دارای مقدار جزئی ید هستند. ید در محیط پراکنده است و بیشترین غلظت آن در آب اقیانوسها و مناطق ساحلی موجود است. ید موجود در منابع غذایی و آب آشامیدنی به سرعت از مجاری گوارشی جذب می شود که بیشتر به صورت یدور معدنی است.

تیترهایی که در این اقدام پژوهی معلم  دوره ابتدایی وجود دارد شامل موارد زیر است:

عنوان مطلب در رابطه با  تغذیه

پیشگفتار در رابطه با  تغذیه 

مقدمه  موضوع در رابطه با تغذیه 

شناسایی مسئله در رابطه با  تغذیه 

توصیف وضع موجود

بارها و بارها متوجه این مشکلات شده ام : اجازه گرفتن های پی در پی (زنگ اول) دانش آموزان – حواس پرتی آنان – دل دردها و حالت تهوع بچه ها – ترافیک و شلوغی فروشگاه در زنگ تفریح – تاخیر دانش آموزان در زنگ دوم و … در این کلاس با ثبت مشاهداتم از حدود ۱۰ موردی که برای بیرون رفتن اجازه گرفتند ۶ نفر برای خرید از فروشگاه از کلاس خارج شدند که ۳ نفر آنان تغذیه صحیح نخورده بودند . ۲مورد از دل درد ها نیز به علت نخوردن تغذیه صحیح بود.

مشکل را  با مدیر معاون و همکاران مطرح کردم نظرات آنان را هم جویا شدم آنها نیز از این موضوع گلایه داشتند وابراز داشتند نخوردن تغذیه صحیح مشاهده شده و به گونه های مختلف سبب شده که دانش آموزان  بخشی از وقت آموزشیشان را صرف این موضوع بکنند.

با نتیجه گیری از مشورت با مدیر معاونین و همکاران متوجه شدم که این مشکل همه ی کلاسهاست.

از آنجایی که نخوردن تغذیه صحیح موجب سوء تغذیه و کاهش یادگیری دانش‌آموز می‌شود و کودکانی که تغذیه صحیح نمی‌خورند به دلیل کاهش دریافت مواد غذایی و کاهش انرژی بدن، زودتر خسته می‌شوند و یادگیری و قوه خلاقیت آنها در کلاس درس، کاهش می‌یابد. بر آن شدم تا این مشکل را حل کنم.

در همین راستا با خود دانش آموزان نیز مشورت کردم و سوالاتی از آنان پرسیدم :

1-      چرا عده ی زیادی از دانش آموزان از خوردن تغذیه صحیح امتناع می کنند؟

2-       چرا برخی از دانش آموزان با وجود آگاهی از تاثیر تغذیه صحیح بر یادگیری باز هم تغذیه صحیح نخورده به مدرسه می آیند؟

3-      چرا اکثر دانش آموزان به جای یک ساندویچ سالم تغذیه صحیح زنگ تفریح سراغ خوراکیهای بی ارزش می روند و آنها را جایگزین این وعده ی مهم می کنند؟

 گردآوری اطلاعات (شواهد ۱) در رابطه با  تغذیه 

تجزیه و تحلیل و تفسیر داده ها در رابطه با تغذیه 

انتخاب راه جدید موقتی دررابطه با  تغذیه 

اجرای طرح جدید و نظارت بر آن در رابطه با تغذیه 

گردآوری اطلاعات (شواهد ۲) در رابطه با  تغذیه 

ارزشیابی تاثیر اقدام جدید در رابطه با تغذیه 

تجدید نظر و دادن گزارش نهایی در رابطه با تغذیه 

نتیجه گیری در رابطه با تغذیه

پیشنهادات در رابطه با تغذیه

منابع و ماخذ مورد استفاده در رابطه با تغذیه 

برای دانلود اقدام پژوهی تغذیه سالم در دوره ابتدایی و دریافت اقدام پژوهی آموزگار دبستان از لینک خرید استفاده نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *