طرح جابر آزمایش کشت بافت گیاهی
انتخاب موضوعات کاربردی که بتواند برای انجام کارهای انسانی راه حل های آسانتری ارائه دهد کلید موفقیت در بخش های مسابقه جشنواره جابربن حیان میباشد . از همین رو همکاران ما در دپارتمان طرح جابر پژوهش سرای فرهنگیان برای شما اقدام به تنظیم و آماده سازی یک نمونه طرح جابربن حیان در گروه آزمایش با موضوع کشت بافت گیاهی کرده اند.
این طرح جابر آزمایش کشت بافت گیاهی با توجه به ماهیت آن و سطح علمی میتواند برای دانش آموزان پایه های چهارم , پنجم و ششم موضوع مناسبی باشد و اگر بتوانید در تنظیم کارتو پلاست کمی مهارت و ظرافت داشته باشید با توجه به کیفیت بالای تحقیقاتی این فایل براحتی قابلیت آوردن رتبه های بالا در بخش های رقابتی , منطقه و شهرستان و استان را داراست.
بخش هایی از تحقیق زمینه ای طرح جابر کشت بافت گیاهی
كشت بافت گياهي عبارت است از تكنيكي كه براي توليد و تكثير گياه كامل از بخش هايي مانند سلول يا بافت گياه استفاده مي شود . اين نوع تكثير موسوم به تكثير خرد يا ريزازديادي بوده و با دو روش توليد گياهك از طريق اندام زائي و جنين رويشي يا گياهك زائي امكان پذير مي باشد . در هر دو روش وجود يك محيط آزمايشگاهي استريل و استفاده از هواي تصفيه شده الزامي است . خوشبختانه در سال هاي اخير تكنولوژي توليد نهال كشت بافت خرما به كشور وارد شده و به حالت بومي درآمده است .
امروزه کشت بافت گیاهی از اهمیت و ارزش خاصی در دنیا برخوردار بوده، صنایع مختلف مانند صنایع دارویی، استفاده از کشتهای بافت گیاهی و جایگزین کردن آن در بعضی موارد به جای گیاهان طبیعی را در دستور کار خود قرار داده اند. در این تحقیق به منظور بررسی تاثیر نور، pH ، دما و هورمونهای تنظیم کننده رشد بر روی میزان رشد کالوس و سوسپانسیون وارتمیاپرسیکا و بهینه کردن این شرایط، کالوسها و سوسپانسیونها در شرایط مختلف از نور، pH ، دما و هورمونهای تنظیم کننده رشد انکوبه شدند و پس از یک ماه میزان رشد و خصوصیات ظاهری کالوسها و سوسپانسیون ها با شرایط معمولی انکوباسیون مقایسه شد. نتایج نشان داد که میزان رشد کالوسها و سوسپانسیونها در تاریکی با pH 6 و درجه حرارت بین 20 تا 26 درجه سانتیگراد و مقادیر هورمونی ، 4-D ، 2 و کینتین و میواینوزیتول و فاقد NAA بیشترین مقدار می باشد و در هر گونه برنامه ریزی برای تولید بیشتر باید این پارامترها لحاظ شود.
کاربردهای کشت بافتهای گیاهی
وقتی درباره کشت گیاه صحبت میشود، معمولا منظور کشت گیاهان در گلدان ، زیر پلاستیک (Frames) ، در گلخانه و یا مزرعه است. در تقسیم بندیهای رایج در کشاورزی ، کشت گیاهان به بخشهای مختلف شامل زراعت ، باغبانی ، زراعت مناطق گرمسیری ، جنگلداری و اصلاح نباتات تقسیم میگردد. در سال 1904 هانیگ ، روش جدیدی از کشت گیاهان به نام کشت جنین را ارائه نمود.
او جنین نابالغ تعداد زیادی از گیاهان تیره شببو (cruci Ferae) را در شرایط کشت آزمایشگاهی (in Vitro) ایزوله کرد و از آنها ، گیاهچههای زنده بدست آورد. از سال 1920 انواع روشهای کشت بافت ، نظیر کشت آزمایشگاهی بذرهای ارکیده ، کشت کالوس ، کشت اندام مرسوم شد. بعد از سال 1945 ، به تمام روشهای مختلف کشت در آزمایشگاه ، کشت بافت گیاهی اطلاق گردید.