گزارش تخصصی دبیران ادبیات
گزارش تخصصی دبیران ادبیات به همراه پنج نمونه رایگان پیشنهاد کوتاه و راهکار ارزشیابی تحت عنوان چگونگی فراهم کردن زمینه یاد گیری اثر بخش در دانش آموزان برای فراگیری درس ادبیات فارسی بوسیله کار گروهی و آموزش های دانش آموز محور با فرمت ورد و قابل ویرایش و در 28 صفحه
سرفصلهای موجود در گزارش تخصصی دبیران ادبیات به قرار زیر است :
عنوان مطلب پیرامون قضیه فراهم کردن زمینه یاد گیری اثر بخش در دانش آموزان
سرآغاز سخن پیرامون قضیه فراهم کردن زمینه یاد گیری اثر بخش در دانش آموزان
دیباچه پیرامون قضیه فراهم کردن زمینه یاد گیری اثر بخش در دانش آموزان
درک مشکل پیرامون قضیه فراهم کردن زمینه یاد گیری اثر بخش در دانش آموزان
بیان شرایط حاضر پیرامون قضیه فراهم کردن زمینه یاد گیری اثر بخش در دانش آموزان
تنظیم و جمع نمودن منابع پیرامون قضیه فراهم کردن زمینه یاد گیری اثر بخش در دانش آموزان
مطالعه و بررسی اطلاعات پیرامون قضیه فراهم کردن زمینه یاد گیری اثر بخش در دانش آموزان
بحث پیرامون حل مشکل دررابطه با فراهم کردن زمینه یاد گیری اثر بخش در دانش آموزان
وضعیت ثانویه پس از حل مشکلات فراهم کردن زمینه یاد گیری اثر بخش در دانش آموزان
بررسی بیشتر در رابطه با فراهم کردن زمینه یاد گیری اثر بخش در دانش آموزان
ارائه مستندات پیرامون فراهم کردن زمینه یاد گیری اثر بخش در دانش آموزان
پیش بینی نتایج در مورد فراهم کردن زمینه یاد گیری اثر بخش در دانش آموزان
راهکارها پیرامون قضیه فراهم کردن زمینه یاد گیری اثر بخش در دانش آموزان
رفرنس و منبع مورد استفاده فراهم کردن زمینه یاد گیری اثر بخش در دانش آموزان
شیوه گرد آوری اطلاعات (شواهد 1 )
پژوهش حاضر دربین دانش آموزان کلاس 202 سال دوم رشته تجربی آموزشگاه فاطمه الزهرا (س) می باشد .امسال هم طبق سالهای قبل برای اینکه بدانم چرا دانش آموزان به درس ادبیات فارسی علاقه كمتري نشان مي دهند وچه کار کنم که دانش آموزان از این حالت خارج شوند وبا دید دیگری به این درس نگاه کنند به اهمیت درس ادبیات فارسی پی ببرند ابتدا از خود آنها خواستم که نظرشان را درباره این درس وکلاس بنویسند وبگویند چه انتظاری از کلاس ادبیات فارسی دارند ودوست دارند از چه روشی برای تدریس این درس استفاده شود. بعداز نظر خواهی از دانش آموزان با مشاور وهمکارانم در باره علل بی علاقگی وضعف دانش آموزان در این درس صحبت نمودم سپس از تعدادی از اولیاء دانش آموزان ضعیف دعوت به عمل آمده وعلل بی علاقگی وضعف فرزندشان را نسبت به درس جویا شدم. تا بتوانم دانش آموزانم را به شرکت در کار گروهی ترغیب نمایم.
پس از بررسی نظرات ومطالعه کتاب ها ومجلات مختلف و همفكري ومشاوره با مشاور در مدرسه وساير همكاران درباره علت عدم علاقه دانش آموزان به درس ادبیات به نتایجی دست یافتم که به شرح ذیل می باشد:
– نداشتن انگیزه
– توجه بیش از حد به مسائل جانبی وحاشیه ای (تفریح ومیهمانی ، شب نشینی و…)
– توجه ،علاقه وتحت تاثیر برنامه های تلویزیونی وماهواره ای قرار گرفتن
– تحت تاثیر محیط قرار گرفتن
– نداشتن برنامه ریزی وعدم رسیدگی به موقع به والدین به وضعیت درسی دانش آموزان
– عدم علاقه به مطالعه
– نداشتن انگیزه وهدف
– صرف اوقات زیادی از شبانه روز برای دیدن برنامه های تلویزیونی
– سطح تحصیلات خانواده
نظر خواهی از دانش آموزان برای من بسیار حائز اهمیت بود به همین دلیل از آنها خواستم که نظرات ،خواسته ها وعلت عدم علاقه شان به درس ادبیات فارسی را بدون نوشتن مشخصاتشان روی برگه ای برایم بنویسند. البته نظر خواهی از دانش آموزان فقط اختصاص به سال دومی ها نداشت بلکه از پایه های بالاتر هم نظر سنجی به عمل آمد. علاوه بر نظر خواهی از کلیه دانش آموزان با چند تن از دانش آموزان ممتاز ودرس خوان ودانش آموزان ضعیف مصاحبه ای ترتیب دادم که مختصری از گزارش به شرح ذیل می باشد.
الف- نظر دانش آموزان ممتاز ودرس خوان:
-نحوه تدریس دبیر
– خشک وبی روح بودن کلاس
– ترس ودلهره واضطراب دانش آموزان از پرسش های کلاسی
-زمان کم وحجم زیاد دروس
ب- نظر دانش آموزان ضعیف
– نداشتن انگیزه ودرک درست وروشن از آینده
– عدم علاقه به مطالعه و عدم آگاهی به نحوه صحیح مطالعه
– تحت تاثیر محیط قرار گرفتن
– نداشتن علاقه به کلاس ودرس
موارد ذکر شده مهمترین مسائل دانش آموزان بود که حالا جزئی از دغدغه های ذهنی من شده بود وباید تا جایی که می توانستم در بهبود وضعیت تلاش می کردم.
اجرای راه حل جدید :
بنابر این جهت تنوع تدریس ادبیات فارسی تصمیم گرفتم از رایانه و فناوری اطلاعات استفاده نمایم.
روش اجرا :
قبل از ارزشیابی باید درس را تدریس نمود. هرچند موضوع روش ارزشیابی ونحوه علاقه نمودن دانش آموزان به درس ادبیات فارسی می باشد ولی ابتدا اشاره ای کوتاه به روش تدریس اینجانب در کلاس درس نموده وبعدا به روش ارزشیابی می پردازم. بنده حدود 23 سال است که در شهرستان نهاوند به تدریس مشغول هستم در طول این سال ها تمام سعی وتلاش بنده این بوده که حداکثر توان علمی وتجربی خویش را جهت بالا بردن كيفيت تدریس با استفاده از روشهای مختلف تدریس به کار گیرم تا بیشترین نتیجه را در یادگیری وشکوفایی استعدادهای دانش آموزان داشته باشم .در طول این سالها با روش های مختلفی آشنا شده و اغلب دارای نتایج خوبی بوده اندهر چند که بعضی از آنها وقت زیادی را نیاز داشته اند. در این راستا با دانش آموزان متفاوتی سرو کار داشته ام وسعی نموده ام در هر کلاس با توجه به سطح فکر دانش آموزان از روش های متفاوتی برای تدریس وارزشیابی استفاده نمایم. همچنین در طول این سال ها به این نتیجه رسیده ام که تدریس زمانی می تواند بیشترین راندمان را داشته باشد که :
– دبیر به موضوع مورد تدریس علاقه واقعی داشته باشد وبرای آن ارزش قائل شود.
– برای دانش آموزان ارزش قائل شود که این درس در هر رشته ای که باشدمورد استفاده قرار گیرد.
– آشنایی با انواع روش های نوین تدریس در امر یادگیری واستفاده از وسایل کمک آموزشی نظیر نرم افزار های آشنایی با ادبیات وتدوین آن ،فیلم آموزشی و…
معمولا جلسه اول ورود به هر کلاس را با نام جلسه معارفه و آشنایی آنان با روش تدریس وانتظارات دبیر از آنان وآگاه نمودن آنان به اهمیت یادگیری ادبیات فارسی می پرداختم .
در جلسه دوم که تدریس شروع می شود برای اینکه به عمق مطالب درسی پی ببرند در جلسه اول مطالبی راجع به نحوه مطالعه این درس در اختیار دانش آموزان قرار می دهم اینکه محیطی را برای مطالعه انتخاب نمایند فضای آرام وساکت ، از لحاظ نور دهی مکان مطالعه ،اختصاص چه زمانی برای مطالعه هر درس ،پیش مطالعه دروس قبل از تدریس دبیر با وجود توضیحاتی که در جلسه معارفه حاصل تجربیات بنده در مورد شیوه مطالعه بوده در اختیار دانش آموزان قرارداده تا آنان را به مطالعه وکتابخوانی نه تنها به درس ادبیات فارسی بلکه به سایر دروس ومطالعات غیر درسی علاقه نشان دهند.
قبل از تدریس در جلسه اول از دانش آموزان می خواهم به مدت 15 الی 20 دقیقه سر کلاس به مطالعه درس بپردازند تا بنده رئوس مطالب واهداف رفتاری را یا روی تابلو برای آنها می نویسم یا پاورپوینت ادبیات فارسی را که خودم برای اکثر دروس به آماده نموده ام در سایت راه اندازی نمایم.
شما عزیزان می توانید گزارش تخصصی دبیران ادبیات را به همراه اشانتیون ویژه پنج نمونه راهکار و پیشنهاد کوتاه ارزشیابی از این بخش دانلود نمایید.