گزارش تخصصی پایه چهارم ابتدایی
گزارش تخصصی پایه چهارم ابتدایی به همراه پنج نمونه رایگان پیشنهاد کوتاه و راهکار ارزشیابی تحت عنوان چگونگی افزایش ایمان دانش آموزان در دانش آموزان پايه چهارم با فرمت ورد و قابل ویرایش و در 26 صفحه
سرفصلهای موجود در گزارش تخصصی پایه چهارم ابتدایی به قرار زیر است :
عنوان مطلب پیرامون قضیه افزایش ایمان دانش آموزان
سرآغاز سخن پیرامون قضیه افزایش ایمان دانش آموزان
دیباچه پیرامون قضیه افزایش ایمان دانش آموزان
درک مشکل پیرامون قضیه افزایش ایمان دانش آموزان
بیان شرایط حاضر پیرامون قضیه افزایش ایمان دانش آموزان
تنظیم و جمع نمودن منابع پیرامون قضیه افزایش ایمان دانش آموزان
مطالعه و بررسی اطلاعات پیرامون قضیه افزایش ایمان دانش آموزان
بحث پیرامون حل مشکل دررابطه با افزایش ایمان دانش آموزان
وضعیت ثانویه پس از حل مشکلات افزایش ایمان دانش آموزان
بررسی بیشتر در رابطه با افزایش ایمان دانش آموزان
ارائه مستندات پیرامون افزایش ایمان دانش آموزان
پیش بینی نتایج در مورد افزایش ایمان دانش آموزان
راهکارها پیرامون قضیه افزایش ایمان دانش آموزان
رفرنس و منبع مورد استفاده افزایش ایمان دانش آموزان
نقش معلم در آموزش تفکر و تقویت ایمان
همانگونه که قبلا بیان شد، در آموزش تفکر و تقویت ایمان به دنبال سه چیز هستیم: دانشآموزان معارف دینی را درست و مستدل یاد بگیرند، فراگرفتههای ذهنیشان تبدیل به باورهای قلبی شوند و در اخیر هم رفتار و کردارشان در تمام زمینهها در چارچوب این معارف باشند. به عبارت دیگر آموزش تفکر و تقویت ایمان یعنی شناخت، ایمان و عمل. معلم در هر سه محور نقشهای مهمی میتواند ایفا کند. اینک هر کدام را به اجمال بررسی میکنیم.
۱. نقش معلم در شناسایی معارف دین
معلم به جهت اینکه مستعدترین افراد به لحاظ ذهنی و پاکترین آنها به لحاظ قلبی و روحی و عاطفی را در اختیار دارد؛ و همچنین به دلیل اینکه بیشترین وقت دانش آموزان را در اختیار دارد و مهمتر از همه عهدهدار آموزش و تعلیم آنان است؛ میتواند نقش بسیار ممتازی در آموزش تفکر و تقویت ایمان آنها ایفا نماید. او میتواند از فرصتهای متعددی که در حین درس دادن برایش فراهم میشود، استفاده کرده عقاید اسلامی را درست تبیین و باورهای نادرست و خرافاتی را که در اذهان دانش آموزان از طریق خانواده، یا محیط بیرون نقش بسته، از اعتقادات اسلامی جدا کند.
شهید مطهری در این مورد میگوید: «افرادی مانند من که با پرسشهای مردم در بارهی مسائل دینی مواجه هستیم، کاملا این حقیقت را درک میکنیم که بسیاری از افراد تحت تلقینات پدران و مادران جاهل و مبلغان بیسواد افکار غلطی در زمینهی مسائل دینی در ذهنشان رسوخ کرده است و همان افکار غلط اثر سوء بخشیده و آنها را در بارهی حقیقت دین و مذهب دچار تردید و احیانا انکار کرده است؛ ازاینرو، کوشش فراوانی لازم است صورت بگیرد که اصول دینی به صورت صحیح و واقعی خود به افراد تعلیم و القا شود». از نظر ایشان، گرچه اسلام دینی حیاتبخش است؛ اما آموزش گزارههای مبتنی بر شناخت نادرست از دین، این خاصیت را از آن گرفته و اسلام را به عاملی برای سکون و عدم تحرک و بیخبری تبدیل کرده است.
دانش آموزان به خاطر حس کنجکاوی پرسشهای فراوانی راجع به مسائل مختلف از جمله مسائل دینی دارند که ممکن است به پاسخ قانع کنندهای دست نیافته باشند و یا با پاسخهای غلطی که از والدین و یا کسانی دیگر دریافت کردهاند، عقایدی نادرستی پیدا کرده باشند.
۲. نقش معلم در ایمانآفرینی
بعد از اینکه معلم موفق شد به دانشآموزان شناخت درستی نسبت به معارف دینی بدهد، نوبت تبدیل این شناختهای ذهنی به باورهای قلبی فرا میرسد. در این مرحله معلم باید با شناسایی دقیق موانع ایمان از یکطرف و درک روحیه دانشآموزان از سوی دیگر، تمعلمهایی را برای از میان برداشتن آن موانع بیندیشد و زیرکانه و ماهرانه آنها را اجرایی نماید. این قسمت از کار بسیار مشکل است و معلمان میتوانند از روش پیامبران و امامان برای موفقیت نسبی در این وظیفهی سنگین و خطیر، و همچنین برای درک بهتر روحیات دانشآموزان از دستاوردهای روانشناسان، کمک بگیرند. به طور مشخص اقدامات زیر میتوانند برای ایمانآفرینی خیلی مؤثر باشند:
۱. تقویت روحیهی حقگرایی (بیدار کردن فطرت الهی): انسان فطرتا حقگراست و لذا قرآن کریم پذیرش دین را لازمهی حقگرایی میداند: «حقگرایانه به دین رو آور که مقتضای فطرت الهی است که خداوند مردم را بر آن آفریده و در آفرینش خدا هیچ تغییری راه ندارد» (روم، ۳۰). این فطرت حقگرایانهای که در انسان وجود دارد، گاهی نیازمند به فعلیت رساندن است، مانند فطرت انسان در دورهی دانش آموزی و نوجوانی و احیانا جوانی؛ گاهی نیازمند احیاء مجدد. دومی در مورد انسانهایی صادق است که بر اثر برخی عوامل منفی مانند وسوسههای شیطانی فطرتشان زیر انبوهی از گناهان مدفون شده است.
شما عزیزان می توانید گزارش تخصصی پایه چهارم ابتدایی را به همراه اشانتیون ویژه پنج نمونه راهکار و پیشنهاد کوتاه ارزشیابی از این بخش دانلود نمایید.