رشد شخصیت از دیدگاه اسلام درس روانشناسی رشد کودکان پودمان روانشناسی و تعلیم و تربیت کودکان
رشد شخصیت از دیدگاه اسلام درس روانشناسی رشد کودکان پودمان روانشناسی و تعلیم و تربیت کودکان با فرمت ورد و قابل ویرایش در 22 صفحه
رشد شخصیت از دیدگاه اسلام درس روانشناسی رشد کودکان تحقیق آماده پودمان علمی کاربردی می باشد که توسط پژوهش سرای فرهنگیان – مدیران فردا طراحی و تدوین گردیده است و بسیار کامل و شامل کلیه موارد مورد نیاز در یک تحقیق پودمان علمی کاربردی است.تحقیق آماده رشد شخصیت از دیدگاه اسلام درس روانشناسی رشد کودکان شامل بخش های زیر است :
1. مقدمه
2. سوابق تحقیق
3. متن تحقیق
4. نتیجه گیری
5. پیشنهادات
6. منابع و ماخذ
بخشی از تحقیق آماده رشد شخصیت از دیدگاه اسلام درس روانشناسی رشد کودکان را مشاهده می کنیم .
مقدمه
اگر انسان در زندگی خود، لذتهای دنیوی را انتخاب کند و دنباله رو هوای نفس و شهوات باشد و خدا و روز جزا را فراموش کند، از عقل خود که فاصله میان او و حیوان است استفاده نکرده است. انسانی که این گونه زندگی می کند فاقد شخصیتی رشد یافته است. چنین، درست مانند کودکی است که به جز تمایلات و نیازهای خود، هیچ چیز برایش اهمیتی ندارد و در واقع، هنوز اراده اش قوی نشده و کیفیت و حاکمیت بر هوای نفس و خواسته دل را نیاموخته است. از این رو، همواره دنباله رو خواسته و تسلیم وسوسه های “نفس اماره به سوء” است.
“من هرگز نفس خویش را تبرئه نمی کنم که نفس (سرکش) بسیار به بدیها امر می کند، مگر آنچه را که پروردگارم رحم کند. پروردگارم غفور و رحیم است.” (یوسف، آیه 53).
همچنین خداوند در سورهی اسراء آیهی 84 میفرماید:
»قُلْ کُلٌّ یَعْمَلُ عَلَى شَاکِلَتِهِ فَرَبُّکُمْ أَعْلَمُ بِمَنْ هُوَ أَهْدَى سَبِیلاً«
بگو: »همه بر طبق (روش و خُلق و خوى) خویش عمل مىکنند؛ و پروردگارتان داناتر است، به کسى که او رهیافتهتر است« .
توضیح: «شاکله» از ماده «شکل» به معنای «مهار کردن حیوان» است. به خود مهار «شکال» گفته میشود و از آنجا که روحیات و سجایا و عادتهای هر انسانی او را به رویهای خاص مقید میکند به آن «شاکله» گویند.وقتی انسان، به درجه بالاتری از رشد و کمال برسد، وجدانش بیدار می شود و سستی اراده و پیروی از هواها و شهوات نفس و لذتهای دنیا را که موجب لغزش و گناهش هستند، محکوم می کند و ضمن احساس گناه، نفس خود را به سبب افراط در گناه، سرزنش می کند و با طلب بخشش و توبه به سوی خدا روی می آورد، در این حالت، او تحت تأثیر نفس “لوامه” قرار دارد.
سوابق تحقیق
اتکینسون وریچارد گوید:
گاه کلمه شخصیت به منظور توصیف بارزترین ویژگی شخص بکار می رود، مثلا گفته می شود فلانی (شخصیت پرخاشگر) و یا (شخصیت عجولی) دارد.
ولی روانشناسان در بحث شخصیت بیش از هر چیز به تفاوتهای شخص توجه دارد، یعنی ویژگیهای که یک فرد را از فرد دیگر متمایز می سازد، را شخصیت گویند.
مراد از شخصیت الگوی معینی از رفتار و شیوه های تفکر است که نحوه سازگاری شخص را با محیط تعیین می کند.
گوردن آلپورت گوید:
شخصیت، سازمان پویای درونی فرد است، که از سیستمهای روانی تشکیل شده است و این سیستمها رفتار ویژه و تفکر او را معین می کنند.
گلیفورد گفته است:
شخصیت، یعنی: الگوی منحصر به فرد از صفات مخصوص
دیوید مک کل لند گوید:
شخصیت رساترین و جامع ترین مفهومی است، که گویای رفتار شخص در همه زمینه ها است.
ولتر میشل گفته است:
شخصیت معمولا ارائه الگوهای معینی از رفتار، و افکار و احساسات است که ویژگی یک فرد را بیان می کند و در سازگاری وی با موقعیت های زندگی تاثیر می گذارد.
قرآن کریم می فرماید:
قل کل یعمل علی شاکلته فربکم اعلم بمن هو اهدی سبیلا
در قرآن کریم واژه شخصیت با این لفظ خاص به کار برده نشده است، لکن کلمه شاکله همان معنی را بیان می نماید.
شاکله از ماده شکل به معنی بستن پای چهار پای می باشد و آن طنابی که با آن پای حیوان را می بندند، شکال می گویند و شاکله به معنی خو اخلاق می باشد.
علامه طباطبایی رحمه الله علیه در تعریف خلق چنین می گوید:
خلق همان ملک نفسانی است، که رفتار و افعال به راحتی و بدون هیچ تدبر و اندیشه ای از آن صادر می شود.
متن اصلی تحقیق
شخصیت همان شاکله است و شاکله همان ملکات نفسانی است که مقتضی رفتار، پندار، و گفتار و احساسات خاص است و اعمال انسان را در جهت خاص شکل می دهد.
شاکله، عامل تعیین کننده رفتار است و چون قید و بندی است که حرکات و سکنات فرد را محدود و مشخص می سازد و مانند طریق و مذهبی است که سمت و سوی حرکت آدمی را در مسیر زندگی مشخص می کند.
شاکله نسبت به عمل همچون روح جاری در بدن است که بدن با اعضاء و اعمال خود آن را مجسم نموده و معنویات او را نشان می دهد. و این معنا هم با تجربه و هم از راه بحثهای علمی بثبوت رسیده که میان ملکات نفسانی و حالات روحی از یک طرف و میان ملکات نفسانی و اعمال بدنی از سوی دیگر رابطه خاص وجود دارد.
معلوم شده که هیچوقت کارهای یک مرد شجاع و با شهامت با کارهایی که یک مرد ترسو از خود نشان می دهد یکسان نیست.
ترسو وقتی به یک صحنه هول انگیز بر خورد کند، حرکاتش غیر از حرکاتی است که یک شخص شجاع از خود بروز می دهد و همچنین اعمال یک فرد بخشنده و بزرگوار با اعمال یک فرد بخیل و پست یکسان نیست.
برای دانلود تحقیق آماده رشد شخصیت از دیدگاه اسلام درس روانشناسی رشد کودکان از این قسمت اقدام کنید.